Poruka Predsjednika Uprave

Cijenjeni klijenti,

Povjerenje i vjera ZiraatBank BH u Bosnu i Hercegovinu, koju vidimo kao sjajnu zvijezdu Jugoistočne Evrope, rastu iz dana u dan, kao i naše iskustvo i entuzijazam u bankarskom sektoru. Visok iznos kapitala koji je u posljednje dvije godine investiran u zemlju, nove uslužne tačke koje smo otvorili i nova radna mjesta koja smo obezbijedili pogotovo dokazuju našu vjeru i poverenje koje imamo u budućnost ove zemlje i njene ljude. 

U skladu sa ciljevima i strategijom Ziraat Bankası, naše banke majke, koja je kamen temeljac turskog bankarskog sektora, cilj ZiraatBank BH je igrati vodeću ulogu u jačanju komercijalnih veza prvenstveno sa Turskom i zemljama u regiji i povećanju globalnih ulaganja osiguravanjem učinkovite upotrebe naših resursa, a zatim ponuditi dinamična, inovativna i konkurentna rješenja koja nadilaze finansijske potrebe svake grupe kupaca. 

Uz perspektivu koja počiva na konceptima ekonomske, društvene i ekološke održivosti, te primjenom modela finansijske održivosti kroz koji identificiramo poslovne procese i rizike, te pretvaramo prilike u vrijednosti, naša Banka stvara dodatnu vrijednost za budućnost svih nas u globalnom smislu, a na nacionalnom nivou radi na doprinosu ekonomiji Bosne i Hercegovine, a time i životnom standardu njenih građana.

Put koji slijedimo ucrtali smo pomoću koncepta dinamičnih timova, digitaliziranih procesa, poslovnog modela orijentisanog na inovacije i razvoj, brzog i kvalitetnog razumijevanja usluga, visokog nivoa zadovoljstva klijenata i „održivosti“ koju svi ovi koncepti zajedno stvaraju. Ovaj koncept je postao ključni pojam naše vizije budućnosti koja predstavlja snagu naših kreditnih procesa i finansijskih izvještaja, te posebno zaštitu i izgradnju naše budućnosti.

Naš cilj koji se ne mijenja jeste biti “Više od banke” vama našim cijenjenim klijentima, uz sinergiju i bogato znanje Ziraat finansijske grupacije, našu efikasnu tehnološku infrastrukturu, snažan kapital, te stručno osoblje koje je uvijek uz vas i neograničeno će vas podržavati.

S poštovanjem,
Bülent SUER
Predsjednik Uprave