3D Secure

3D Secure

Sigurna internet kupovina uz 3D Secure uslugu

 

Sa Vašom Bankkart karticom uživajte u sigurnoj kupovini putem interneta sa uslugom 3D Secure koju Vam nudi ZiraatBank BH.

3D Secure usluga koju nudi ZiraatBank BH, a koju podržava Mastercard, je usluga koja Vam omogućava sigurna kartična plaćanja putem interneta.

U internet trgovinama i web shop-ovima koji podržavaju ovu uslugu sprečava se zloupotreba Vaše platne kartice od strane trećih lica.  Sigurna kupovina na internetu osigurava zaštitu osjetljivih podataka sa Vaše kartice jednokratnom SMS lozinkom koja će biti poslana na Vaš mobilni uređaj prilikom kupovine putem interneta.

Kako funkcioniše 3D Secure?

Prilikom plaćanja u internet trgovinama i web shop-ovima na ekranu Vašeg mobilnog uređaja, računara, laptopa ili tableta otvorit će se 3D Secure Pop-up prozor (primjer Pop-up prozora u nastavku).

 

 

Na Vaš broj mobilnog uređaja koji je pohranjen u banci će biti dostavljen jednokratna SMS lozinka koja se odnosi na transakciju koju želite da izvršite. 

U Pop-up prozor ispravno i precizno unesite jednokratnu SMS lozinku i potvrdite plaćanje.  

Obavezno provjerite da li je vaš broj mobilnog uređaja koji je pohranjen u banci tačan kako biste mogli uspješno obavljati transakcije putem interneta koristeći uslugu 3D secure.