Ostalo

Koje valute su dostupne za konverziju u poslovnicama ZiraatBank?

Koje valute su dostupne za konverziju u poslovnicama ZiraatBank?

RJEŠENJE: U svim poslovnicama Ziraat Bank BH d.d. može se izvršiti konverzija svih valuta koje se nalaze na zvaničnoj kursnoj listi Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Da li se naplaćuje provizija za konverzije stranih valuta u poslovnicama ZiraatBank?

Da li se naplaćuje provizija za konverzije stranih valuta u poslovnicama Ziraat Banke?

RJEŠENJE: Kod konverzije svih stranih valuta ( izuzev EUR valute) ne naplaćuje se provizija za konverziju. Konverzija se vrši po zvaničnim kupovnim ili prodajnim kursevima banke za taj dan. Kod otkupa/prodaje EUR valute banka vrši koverziju po fiksnom kursnu EUR-a 1,95583 uz proviziju za otkupa/prodaje EUR valute. Detalji za konverzije možete pronaći u tarifniku usluga banke koji se nalazi na našoj WEB stranici.

Da li se može vršiti plaćanje u inostranstvo u drugim valutama osim u EUR i USD?

Da li se može vršiti plaćanje u inostranstvo u drugim valutama osim u EUR i USD?

RJEŠENJE: Naša banka ima otvorene nostro račune u sljedećim valutama: TRY, SEK, CHF, DKK, GBP; te u navedenim valutama možete neometano vršiti plaćanje u inostranstvo.  Također, vas obavještavamo da je Ziraat Bank BH jedina komercijalna banka  u BIH koja ima mogućnost slanja ino doznaka u više od 120 valuta širom svijeta! Za izvršenje doznake u navedenim valutima, potrebno je da klijent ima u našoj Banci otvoren devizni  račun te da će za plaćanje u bilo kojoj od navedenih valuta klijentov račun biti zadužen za protuvrijednost EUR valute.  Na isti način vrijedi i primanje šarenih valuta iz inostranstva, koje će biti kreditovane na klijentov račun u protuvrijednosti  EUR po određenom paritetu valuta za taj datum određen od strane korespondenta. Navedeno plaćanje vrši se putem Deutsche Bank AG londona, putem FX4Cash opcije koju nudi naša Banka.